Sikrings- og målertavler

Sikrings- og målertavler er uundværlige, idet de forsyner vores boliger med strøm. Men mange glemmer at de også kan være farlige at arbejde på, hvis der ikke er fuldstændig styr på sikkerheden omkring tavlen.

Dansk lovgivning fastslår, at alle elinstallationer i danske boliger, uanset alder, skal være beskyttet med en HFI-afbryder, eller endnu bedre, en HPFI-afbryder.

HPFI-afbryderen, som står for højfølsom, pulserende fejlstrøm, er en nyere version af HFI-afbryderen og hvor HFI-afbryderen udelukkende slår fra ved en fejlstrøm på 0,03 ampere, kan en HPFI-afbryder også håndtere pulserende jævnstrøm.

Fejlstrøm opstår hvis styrken af den elektriske strøm, der løber ind i installationen ikke er lige så stor, som den der løber ud igen. Hvis der er forskel i mængden af strøm, betyder det at strømmen har fundet en vej ud, og dermed kan være til stor fare. Det kan være livsfarligt at få strøm gennem kroppen, og derfor skal en HFI-afbryder lynhurtigt udløse ved en fejlstrøm på højest 0,03 ampere.

Har du styr på hvorvidt din el-tavle er up-to-date og om din fejlstrømsafbryder fungerer som den skal?

Dette er noget de færreste selv er i stand til at tjekke, og derfor er der brug for professionel hjælp. Som autoriseret el-installatør, kan vi hjælpe dig med at få dine elinstallationer tilbage på rette køl. Kontakt os i dag.